De mini gastric bypass: een nieuwere operatie die zijn waarde heeft bewezen

Onder de technieken voor obesitaschirurgie die in Brussel worden aangeboden, is de mini-bypass een meer recente optie. Uitgevoerd sinds 2007, heeft het nu genoeg bewijs geleverd om de efficiëntie van het verliezen van gewicht te kunnen aantonen. Lees hier de uitleg van uw bariatrische chirurg.

Wat is een mini gastric bypass?

De Gastric bypass is de meest uitgevoerde maagoperatie in Brussel met als doel om af te vallen. Het principe bestaat erin een maagomleiding te creëren en een kleinere maagzak te vormen waarin het voedsel terecht komt. Er zijn twee verbindingen of anastomosen noodzakelijk. Eén ter hoogte van de maag, de ander ter hoogte van de dunne darm.

De mini gastric bypass of SAGB (Single-Anastomosis Gastric Bypass) bestaat ook uit het verkleinen van het deel van de maag waarlangs het voedsel passeert. De gecreëerde zak is echter langer, waardoor een directe verbinding met de dunne darm mogelijk is. Er wordt één enkele anastomose uitgevoerd, wat de procedure van de chirurg vereenvoudigt.

Deze techniek is nog recent. Specialisten waren eerst bang dat het contact van de gal uit de lever met de maag brandwonden en prekankerlaesies zou kunnen veroorzaken, maar dat risico is in feite heel laag. Ondertussen is deze interventie vandaag echt al succesvol gebleken.

Wat zijn de voordelen van een bypass met slechts één anastomose ?

De mini bypass is momenteel de vierde populairste bariatrische techniek in de wereld. Dit succes is te danken aan de voordelen voor de patiënt :

  • Succesvol gewichtsverlies op lang termijn : de geopereerde patiënt verliest evenveel of zelfs meer overgewicht dan bij de meer klassieke operaties ;
  • Het genezingspercentage van ziekten gerelateerd aan morbide obesitas is hoger, in het bijzonder wat betreft diabetes ;
  • De revalidatie na deze operatie om af te vallen is net zo snel als na elke andere ingreep ;
  • De postoperatieve follow-up is ook vergelijkbaar ;
  • De mini bypass is gemakkelijker omkeerbaar dan de traditionele bypass.

Wat zijn de voorwaarden voor dit type maagchirurgie?

Uw obesitaschirurg raadt u een bepaalde bariatrische ingreep aan wanneer diëten niet voldoende blijkt. De profielen die aan de voorwaarden voor een mini bypass beantwoorden zijn de volgende:

Wilt u een operatie ondergaan ter behandeling van obesitas en meer weten over de mini bypass? Neem contact op met Dr. Himpens

Neem contact op met de dokterspraktijk van Dr. Himpens voor aanvullende informatie over de mini bypass of andere bariatrische chirurgie uitgevoerd in Brussel. Ons medisch team staat tot uw dienst om u zo snel mogelijk te informeren.

20 jaar ervaring

Ondersteuning op maat

Constant en plurdisciplinair team

State-of-the-art operatiekamers

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Aarzel niet om onze FAQ te bezoeken

E-mail

Neem op elk gewenst moment contact met ons op via ons formulier

Rendez-vous

Maak op elk moment een afspraakonline

Telefoon

Van 08.00 uur tot 18.00 uur (in geval van nood 24 uur per dag bereikbaar)

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.